RSS

Cutremur+Tsunami+Explozie Nucleara=Love

12 Mar

Daca in Romania ar fii un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade , urmat de un tsunami (ipotetic vorbind) si de o explozie nucleara cred ca autoritatile ar putea doar sa trimita un update catre tarile vecine cu mesajul: “romania nu mai exista , aveti deschidere la marea neagra!”

Puternicul seism care a afectat vineri (11 martie 2011) Japonia a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, relatează ANSA.

“Impactul acestui fenomen asupra axei de rotaţie a fost mai important chiar decât cel al cutremurului din Sumatra (2004), care a provocat deplasarea axei de rotaţie a Pământului cu 6 centimetri”, potrivit experţilor Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia.

În opinia seismologilor italieni, consecinţele acestui dezastru cedează doar în faţa seismului considerat cel mai mare cataclism din istoria observaţiilor în domeniu – marele cutremur chilian din 1960, cu magnitudinea între 9,3 şi 9,5 pe scara momentului.

Chiar dacă actualul seism din Japonia a fost mai slab decât cel din Sumatra, el s-a produs la o latitudine de impact maximum.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara momentului a lovit vineri Japonia în toiul zilei de muncă. Valul seismic care a urmat a fost mai distrugător ca impact decât mişcarea telurică însăşi; un întreg tren de pasageri de mare viteză şi o navă cu peste o sută de persoane la bord au fost înghiţite de torentul de noroi, iar în prefectura Fukushima din insula Honshu, barajul s-a rupt , apele măturând tot ce au întâlnit în cale.

Bilanţul victimelor ar putea depăşi 1.000 de morţi, conform Kyodo, după ce au apărut informaţii despre 300 de cadavre descoperite pe o plajă de pe coasta de est a ţării.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on March 12, 2011 in treburi serioase

 

Tags: , , ,

2 responses to “Cutremur+Tsunami+Explozie Nucleara=Love

 1. hoinarnet

  March 12, 2011 at 15:42

  Vrei sa stii mai mult despre cutremur? Intelegi mai mult?
  Urmareste linkul
  http://brasovean2008.blogspot.com/2011/03/haarp-asteptand-pe-youtube-marele.html

   
 2. mujer

  March 14, 2011 at 15:42

  :(tlist

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: