RSS

microUSB va deveni încărcătorul standard în UE in 2011

08 Jan


Aşa cum i-am spus la revedere lui 2010, Uniunea Europeană, spune la revedere încărcătoarelor de telefon ne-standardizate. MicroUSB-ul va deveni încărcătorul standard în UE anul viitor.

Uniunea Europeană a anunţat prima data planurile lor în luna iunie a anului trecut şi marii producatori de telefoane au semnat memorandumul repede.

În prezent, lista include: Nokia, Apple, Samsung, LG, RIM, Sony Ericsson, Motorola, Huawei, Alcatel, NEC, Emblaze, si producatorii de cipuri Qualcomm, Texas Instruments si Atmel.

Nu mai trebuie sa caram mai multe încărcătoare pentru fiecare dispozitiv – doar un singur microUSB. Trecerea la standardul microUSB aduce beneficii si mediului, în fiecare an 4.000 de tone de accesorii vechi, incompatibile sunt aruncate.

Primele telefoane conforme cu noul standard sunt de aşteptat să iasă la începutul anului 2011. Desigur, multe telefoane utilizează deja microUSB pentru încărcare, dar de acum încolo, dacă veti cumpăra un telefon nou de la unul din producătorii mai sus mentionati ve-ti avea garantat un incarcator standard.

Deocamdata idee e pusa in aplicare doar in Europa, dar pe viitor producatorii de telefoane ar putea globaliza standardul.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on January 8, 2011 in treburi serioase

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: