RSS

update : omul, aspirant la titlul de animal preistoric

05 Sep

 
8 Comments

Posted by on September 5, 2010 in 1

 

8 responses to “update : omul, aspirant la titlul de animal preistoric

 1. beheader69

  September 5, 2010 at 15:22

  ce gust o avea carnea de delfin? eu cred ca e buna.aia de rechin e nasolita au la inter(s)ex, dar de delfin n am mincat niciodata.

  ps: OPRITI MASACRAREA GAINILOR SI A VACILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 2. kaninusferoingus

  September 11, 2010 at 18:23

  Ok, ca drept la replica: http://www.youtube.com/watch?v=Oou3N5ylvdI Daca tot vrei sa ii sensibilizezi pe cei din jur, atunci oamenii trebuie sa inteleaga pe deplin si obiectiv ce inseamna insulele Feroe, cum este viata acolo si de ce se face aceasta vanatoare. Iar daca ai curiozitatea sa te uiti la acest filmulet, o sa recunosti destule imagini “imprumutate” cu nonsalanta din cel a carui link l-am furnizat. Cat de usor se poate defaima!

   
 3. beheader69

  September 11, 2010 at 22:05

  deci e buna si carnea de balene? un magazin unde se comercializeaza cunosti?

   
 4. kaninusferoingus

  September 11, 2010 at 22:22

  Ei bine, la noi nu, pentru ca este absolut ilegala comercializarea ei. Nu capeti decat daca esti acolo pe maluri sau daca ai pe cineva in familie care a primit o bucata, altfel iti pui pofta in cui. Prin Norvegia, Danemarca sau Islanda se mai gaseste, dar de Orca nu din astea mici. Si ca sa iti raspund: e asa si asa, pe mine nu ma incanta. Lor in schimb le place foarte mult.

   
  • 2steleparalele

   September 11, 2010 at 22:25

   si totusi m am uitat la filmuletz si am vazut aceeasi faza(pe langa relieful din zona) oameni care omoara balene pe mal si oceanul rosu de sange ….

    
 5. kaninusferoingus

  September 11, 2010 at 22:46

  Da, intr-adevar. Dar asa cum am explicat si la mine pe blog, nu neg existenta acestei practici, dar in acelasi timp nu ii condamn. Feroezii nu au “luxul” de a isi taia animalele in abatoare si asa cum bucataria noastra se bazeaza pe anumite carnuri (apropo, fara sa incerc sa fac pe isteata, dar ai vazut vreodata cum se taie un porc sau un miel? – eu da si te asigur ca nu e cu nimic mai putin crud), asa a lor se bazeaza pe cele aduce marea. Ai idee cum arata interiorul unui abator? Marea aceea rosie este nimic pe langa. In plus, nu sta asa mai mult de o jumatate de ora, nici macar plajele nu raman pline de sange.

  Filmul explica multe, trebuie sa fii atent la toate explicatiile pe care le da tipul, nu trebuie sa privesti si sa te indigneze numai vanatoarea in sine. Ai ascultat ce povesteste Pæturson? Despre istorie, izolarea insulelor, modul de viata?

  Reactia mea a avut la baza acea afirmatie cu “adolescentii” si “dovedirea barbatiei”. Sunt inventii menite sa starneasca oprobiul public si nu prezinta absolut deloc ce se intampla cu adevarat. Ideea este sa deschid putin ochii oamenilor, sa ii fac sa inteleaga ca afirmatiile de genul: festival in cadrul caruia se tortureaza cu sadism si din placere delfini, adolescenti devin barbati astfel, copii indoctrinati carora li se da liber de la scoala, intreaga comunitate participa la masacru, aplauda, se distreaza, delfini Calderon pe cale de disparitie (si pot continua pana maine cu ce declara bloggeri pe Internet) nu reflecta cu nimic adevarul, sunt calomnioase si nu fac nimic altceva decat sa incite la ura in van. Adevarul este undeva la mijloc.

  Asta am vrut sa spun.

   
 6. 2steleparalele

  September 11, 2010 at 23:15

  de acord, adevarul e undeva la mijloc, am postat un update la update ca sa se vada si “celalalt mijloc” ;))

   
 7. kaninusferoingus

  September 12, 2010 at 01:02

  Iar eu iti multumesc pentru post. Daca te mai intereseaza ceva, orice, iti stau la dispozitie cu amanunte. Se pot povesti si multe lucruri frumoase despre Feroe 😀 O seara frumoasa iti doresc (noapte de fapt, ca la voi e trecut de 1).

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: