RSS

omul- aspirant la titlul de animal (preistoric)

11 Aug

În Danemarca încă este permisă această atrocitate. Pentru moment, apa oceanului s-a colorat în roşu …

Dar nu din cauze naturale.

Apa oceanului este rosie pentru că, nişte indivizi măcelăresc delfinii Calderon, faimoşi datorită inteligenţei lor.

Asta se-ntâmplă în fiecare an pe insulele Faröer (Danemarca).

Cei mai „importanţi” participanti sunt adolescenţi ! De ce ? Este un fel de „sărbătoare”, ca să demonstreze „maturitatea” lor.

Toţi participă într-un fel sau altul, fie la măcelărire, fie ca spectatori.

Delfinii Calderon – ca şi multe alte specii – sunt pe cale de dispariţie. Ei se apropie de oameni, ca să se joace şi să comunice.

Asta este un adevărat semn de prietenie.

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on August 11, 2010 in 1

 

6 responses to “omul- aspirant la titlul de animal (preistoric)

 1. beheader69

  August 12, 2010 at 00:07

  mi se sterg cpomentariile, ce s-a intamplat cu dreptul la lubera exprimare????????

   
 2. Carmen

  August 19, 2010 at 11:16

  idioti.

   
 3. Ana Pascaru

  September 7, 2010 at 12:05

  cumplit!!!…. nu pot sa cred…oribil..

   
 4. kaninusferoingus

  September 9, 2010 at 12:33

  “Cei mai „importanţi” participanti sunt adolescenţi ! De ce ? Este un fel de „sărbătoare”, ca să demonstreze „maturitatea” lor.”

  Ok, te-ai uitat cu atentie la poze? Sunt numai barbati in toata puterea cuvantului, nu cred ca vreunul dintre ei are sub 30, hai poate 25. Afirmatia asta este o prostie rauvoitoare, facuta tocmai ca sa impresioneze, ca lumea sa dea din cap si sa zica “vai, ce nenorociti!” Stiu de unde ai copiat-o, am primit si eu acel mail faimos, dar ar fi trebuit sa te si informezi putin. Acum 200 de ani s-ar fi putut face o astfel de afirmatie, pentru ca atunci baietii trebuiau sa se maturizeze subit in caz ca tatii isi gaseau moartea pe mare sau erau plecati ani intregi, iar cineva trebuia sa aiba grija de familie. Nu mai este nicidecum valabil astazi. Si apropo, sotul meu, feroez fiind, nu a trebuit ca sa taie balena ca sa devina barbat si nu cred ca il considera cineva contrariul.

  Nu este vorba despre delfini Calderon ci despre “long finned pilot whales”. Care balene, ce-i drept, fac parte din familia delfinilor, dar sunt balene (ca fapt divers, pana si Orca, balena ucigasa, tot din aceeasi familie face parte, dar nu cred ca o numeste cineva delfin). Si care nici macar nu este o specie pe cale de disparitie, numai in Atlanticul de Nord sunt in jur de 700 000 de exemplare. Nu cred ca acele cateva sute vanate de catre feroezi pe an pun specia in pericol, nu mai mult decat o face poluarea care va ucide multe alte specii. Si care poluare nu o face o tara cu o industrie cat a orasului Sinaia.

  Nu se apropie nicio balena din alea de barci. Circul mult intre insule si circul de ani buni. Nu am avut niciodata sansa sa vad macar una insotind feribotul. Iara o chestie scrisa in acel mail cu menirea sa impresioneze si sa faca lumea sa reactinoeze.

  Asa cum tot romanul papa cu spor pui, purcel, vita sau chiar si carne de iepure, asa si carnea e balena face parte din bucataria feroezilor. Sa nu dam totusi dovada de ipocrizie, cum credeti voi ca ajunge carnea pe care o mancati in supermarketuri? Clonata? Feroezii nu au “luxul” abatoarelor unde sa isi taie animalele in spatele usilor inchise, ca sa nu se socheze oraseanul.

  Si se numesc insulele Feroe, Danemarca nu are nicio treaba cu ele, decat ca se lauda cu o oarecare “posesie”. Atat.

  Poate te intereseaza sa prezinti si un alt punct de vedere. Eu am incercat doar sa fac putina lumina, sa explic lucrurile asa cum se vad ele de la fata locului, de aici, din Feroe. Ziua buna.

   
 5. lidia

  February 24, 2013 at 23:18

  ar fi bine sa-i opreasca cineva. ei,acei oameni sunt de fapt niste animale cu sange rece… unde sunt cei de la protectia animalelor ?

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: