RSS

Putem rezilia abonamentele la telefonie fara taxa ?

28 Jul


Odata cu aparitia legii minune privind taxele de reziliere pt abonamenet,facuta de d-nu Urban, ciumpalacii isi fac sperante desarte.
Pe un forum o tanti cerea informatii legate de noua lege care ,crede ea,ca o s-o scape de paguba. Ea are o ruda bolnava psihic , cu acte , care in momente de debilitate a facut 7 abonamente la orange in valoare totala de 40e/luna. Persoana debila psihic a fost internata la scurt timp dupa semnarea contractelori si abonamentele nu au mai fost folosite, dar acum suma restanta este de 750 e 😀 Femeia considera ca portocalii sunt niste hoti nenorociti si nu inteleg situatia delicata in care se afla :))
Cat de tare ar fi dak pentru incheierea unui abonament ar trebui sa aduci pe langa un buletin si o factura de utilitati si un document care sa ti ateste sanatatea psihica :)))))))))))

Actul normativ modifica Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului si Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, vizand crearea unui cadru legal care sa reglementeze strict interdictia comerciantilor de a stipula in contractele incheiate cu consumatorii unele clauze care sa anuleze sau sa limiteze dreptul la denuntare sau reziliere unilaterala.
De asemenea, a fost completata si anexa cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive cu cele care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau rezilia unilateral contractul in cazurile in care comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale sau a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume FIXE in cazul denuntarii unilaterale.

🙂 de a dreptul amuzant 🙂 operatorii vor percepe taxe variabile de reziliere :)) personalizate ,dak se poate pt fiecare client in parte ,deci “clauze referitoare la plata unei sume fixe ” cade;))
Cat despre “clauze abuzive” nici un operator nu crede ca are clauze abuzive ci dinpotriva ,el sustine ca investeste in tine ,ca viitor abonat , iti face reduceri la echipamente si servicii si e normal ca tu sa i returnezi niste banutzi dak te razgandesti intre timp 🙂

Cum vad companiile din domeniu noile prevederi?
Astia de la orange au contractul atat de bine scris incat acopera chiar si noua lege inainte cu mult ca ea sa apara:)) “Legea se aplica furnizorilor de orice tip de servicii si aduce unele precizari referitoare la modul de stabilire a taxei de denuntare unilaterala a contractelor. Prevederile contractului existent Orange Romania respecta principiile stabilite de noua lege”

Romtelecom se face ca ploua si intelege ce vrea din lege…” Din ceea ce intelegem din aceasta lege, va fi aplicata doar pentru clientii care nu au beneficiat de nicio oferta promotionala de la un operator.Din punctul nostru de vedere acesta este un principiu de bun simt si de asemenea consideram ca este in avantajul clientilor sa beneficieze de oferte promotionale si preturi mai bune pentru servicii si echipamente. Ca in orice relatie corecta, operatorul face astfel de investitii stiind ca poate conta pe un contract care se incheie pentru o anumita perioada.Orice taxe de reziliere se calculeaza in functie de valoarea beneficiilor primite de un client in cadrul unui contract (spre ex: numar de luni gratuite, reduceri de pret, telefoane, calculatoare etc)

Cosmote se mai gandeste : ”Intrucat in legea mentionata de dumneavoastra nu este specificat daca se aplica si retroactiv ea va avea impact asupra clientilor nostri care semneaza contracte noi si nu celor ce au contracte in termen. De asemenea in legea amintita este specificat faptul ca operatorii de telefonie mobila pot percepe taxa de justa despagubire in functie de tipul si valoarea abonamentului existent.Vreau sa va mentionez de asemenea ca legea se refera doar la clientii persoane fizice. Aceasta calitate de consumator este atribuita numai persoanelor fizice intrucat persoanele juridice sunt in genere comercianti si se pot apara singuri in instanta in relatiile lor cu ceilalti comercianti. Puteti verifica acest lucru in prevederile legale.

Prin urmare:
* legea nu se aplica retroactiv(deci ce s-a semnat s-a semnat)
*taxa nu trebuie sa fie fixa dar operatorii de telefonie mobila pot percepe taxa de justa despagubire in functie de tipul si valoarea abonamentului existent(deci fasssssss)
*legea se refera doar la persoane fizice(in mare parte ciumpalaci cu abonamente de 5 euro si cu salariu minim sau mediu pe economie care nu se angajeaza intr-un proces cu o companie de telefonie mobila)
deci teapaaaaaaaaa

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on July 28, 2010 in 1

 

Tags: , , , , , , , , ,

One response to “Putem rezilia abonamentele la telefonie fara taxa ?

  1. vasile

    October 29, 2010 at 00:30

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s