RSS

Zboara puiule, zboara!

06 Jul


“11 oameni au murit luni seara si trei sunt in stare critica, dupa un accident aviatic teribil. Se aflau intr-un avion militar, un Antonov 2, care s-a prabusit si a luat foc in apropiere de aerodromul Tuzla, la cativa kilometri de Costinesti.
Erau opt parasutisti, instructori si piloti, 13 barbati si o femeie, intr-o misiune de zbor pentru antrenamente.” (protv)

Minunatul avion s-a prabusit la scurt timp dupa ce decolase si evident s-a facut muci, ce e mi-a atras atentia a fost avionul care arata de parca ar pleca sa bombardeze franta in al doilea razboi mondial.
Am dat un search si c vad ?
Antonov 2 -Tip STOL Avion utilitar şi pentru agricultură
Constructor Antonov
Proiectat de Antonov
Introdus 1947 !!! aolo maik !! si inca se mai zbura cu asa ceva ???

Este un biplan uşor, monomotor, foarte rezistent şi longeviv (mai este în serviciu). A zburat pentru prima dată în 31 august 1947 şi a fost primul avion proiectat de biroul Antonov. Se spune că Antonov ar fi folosit drept model avionul românesc IAR 39.[1] Este folosit pentru transportul de pasageri, putând transporta 12 persoane, pentru paraşutism şi pentru lucrări agricole.
(d’ala de stropeste de tantari)
A fost produs între anii 1947 – 1992, deţinând recordul Guiness pentru cea mai lungă durată de fabricaţie a unui avion. S-au construit cca. 18 000 de exemplare, la un preţ pe bucată de cca. 30 000 USD.
Va dati seama cat de peticit era si cum cadeau tablele dupa el in fiecare zi si astia de la aeroportul intergalactic Tuzla , le lipeau cu lipici inapoi ???
Foarte tare! Asa s-a intamplat si pe Clinceni ,anu trecut , cand s-au mai prabusit 2 avioane de rable ce erau si au mai murit niste oameni !

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on July 6, 2010 in 1

 

Tags: , , , , ,

2 responses to “Zboara puiule, zboara!

  1. Leul de Oras

    July 7, 2010 at 14:55

    Operatiunea Rabla-zburatoare. Casati vechiul avion de pe vremea lu Goerring si primiti discount 25% la achizitionarea unui camion Tatra, care zboara cel putin la fel de bine, dar este mai rezistent!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: